Szálbehúzás - Spandora Esztétikai Központ Budapest

 

Címünk:

Buda Entertainment & Gastro

1036 Budapest, Bécsi út 38-44

Szálbehúzás

A biofonalakkal végzett eljárás során vékony tű, vagy kanül segítségével juttatjuk be a bőr megfelelő rétegébe a bioaktív, felszívódó szálakat, melyek liftinghatást fejtenek ki a gravitáció és a kötőszövet korral bekövetkező változásainak ellensúlyozására, valamint a kollagéntermelés fokozódását biztosítják, melynek révén a bőr tömörebbé és feszesebbé válik.  Az elasztikus rostok mennyiségi és minőségi változása révén a bőr ránctalanabb lesz, valamint élénkül a helyi mikrokeringés és aktiválódnak a regenerációs folyamatok a bőr kötőszöveti rétegében. Fokozódik a kollagén termelése, javul az anyagcsere.

PDO (polidioxanon) monoszál, szintetikus, biológiailag lebomló. Elsősorban sejtstimuláló, valamint volumenizáló hatása jelentős: elsősorban ránctalanításra, feszesítésre alkalmazhatjuk.

Kinek javasoljuk?

Minden olyan páciens számára, akinél a kor előrehaladtával a bőr lazává vált, elvesztette tömörségét, az arc kontúrja elvesztette határozottságát, de nem szeretné ezt sebészeti úton korrigálni. Az eljárás alkalmazható az arcon túl a nyak fiatalítására is.

Ellenjavallatok

 • akut, gyulladásos, lázas megbetegedések,
 • bőrfertőzések,
 • autoimmun betegségek,
 • vérzékenység,
 • terhesség és szoptatás,
 • keloidra való hajlam

Utókezelés

Kifejezett utókezelést nem igényel. Javasoljuk a kezelt terület fizikai behatásoktól, hőtől és fénytől való védelmét 2 héten keresztül. Az esetleges bevérzések és oedema kezelésében nagyon hatékony a terület hűtése. 

Fontos, hogy 24 órán keresztül kerülje a make-up használatát és csak finoman mosson arcot, 3-4 napon keresztül ne aludjon hason, inkább kissé megemelt pozícióban. Két héten át kerülni kell a száj nagyra nyitását, három héten keresztül a fogászati beavatkozásokat, egy hónapon át pedig az arc- és nyakmasszázst. Óvatosan sportolhat, de a hirtelen mozdulatokat kerülje.

A szálbehúzás gyors beavatkozás, amely szinte semmilyen nyomot nem hagy az arcon. A legtöbben már aznap visszatérhetnek a munkába.

A kezelést követően szinte azonnal látható válik az eredmény. Már 1 hónap után szembetűnő a változás, véglegessé pedig úgy a harmadik hónap tájékán válik. Ekkor képződnek új kollagénkötegek a bőrben: az arcbőr fiatalosabb megjelenésű lesz, az arckontúrok határozottabbá válnak. A kollagén-termelést fokozó hatás által, akár egy évig is fiatalabbnak és feszesebbnek tűnhet a bőr.

Milyen eredmény várható és meddig tart a kívánt hatás?

 • A szálbehúzás eredménye rövid időn belül láthatóvá válik.
 • Minimális felépülési idő mellett a hatás 2-3 hónap alatt teljesedik ki.
 • Az eredmény 1,5-2 éven keresztül marad tartós azonban a kezelés hatásának időtartama függ a páciens életkorától, a szövet lazaságának mértékétől és a felhasznált szálak mennyiségétől.

A szálbehúzásról

 • A beavatkozás gyors, szinte fájdalommentes és semmilyen maradandó nyomot nem hagy az arcon.
 • Nem invazív, ezért minimális gyógyulási időt igényel.
 • A kezeléshez használt PDO (polidioxanon) monoszál szintetikus, biológialag lebomló anyag.

Eredmény

 • Ránctalanabb bőr
 • Élénkülő mikrokeringés
 • Aktiválódnak a regenerációs folyamatok a bőr kötőszöveti rétegében

A kezelésről

 • Időtartam:  a szálak számától függően kb. 1-1,5 óra
 • Az eljárás szinte teljesen fájdalommentes
 • Eredmény: azonnal látható, de a kívánt hatás 2-3 hónap alatt teljesedik ki és 1,5-2 éven  keresztül marad tartós
 • Használt anyag: COG fogadott szálak: apró tüskékkel ellátott emelőszálak, amelyek belekapaszkodnak a szövetekbe, így hatékonyabban képesek megemelni az adott területet

Ár

A szálbehúzás árak a felhasznált PDO szálak mennyiségével változnak.

45 000 Ft-tól

"Az ember testi, lelki egészsége
a legnagyobb érték!

Ezért a felhatalmazás a megjelenésünk orvosi beavatkozással történő változtatására különös megtiszteltetés a plasztikai sebész számára. Így ezt a munkát csak alázattal, empátiával, lelkiismeretes felkészültséggel lehet végezni.”

Dr. Rácz András

sebész és plasztikai sebész szakorvos.

2007-ben általános orvosi diplomát szerzett a Szegedi Orvostudományi Egyetemen. A Sebészeti Műtéttani Intézetben demonstrátori munkát, illetve tudományos tevékenységet folytatott, rendszeresen tartott előadásokat.

2007-2009 Szegedi Sebészeti Klinikán végezte a rezidensképzést.

2009-2018 Kecskeméti Megyei Kórház általános sebészeti osztályán dolgozott. Éveken keresztül végzett emlősebészeti, laparoszkópos, illetve nyitott hasi műtéti tevékenységet. Intenzív betekintést nyert különböző szakterületekhez tartozó operációkba, illetve aktívan részt vett érsebészeti, mellkassebészeti műtétekben. Lehetősége nyílt operatőrként is szerepelni ezen szubspecialitásokban.

2013-ban általános sebészeti szakvizsgát tett kiválóan megfelelt eredménnyel.

2016-ban felvételt nyert az égés-és plasztikai sebészeti szakképzésre.

2018-tól a Dél-Pesti Centrumkórház Égés-és Plasztikai Sebészeti Osztályon dolgozik.

2020-ban tett Égés-és plasztikai sebészeti szakvizsgát.

Rendszeresen részt vesz országos és nemzetközi konferenciákon, hazai kongresszusokon, egyetemi szemináriumokon tartott előadásokon, ahol frissíti és fejleszti szakmai tudását.

Időpontkérés

Kérjen ingyenes visszahívást és mi 1 munkanapon belül felvesszük Önnel a kapcsolatot tájékoztatás vagy időpont-egyeztetés céljából.

  Szeretnék értesülni a kedvezményes ajánlatokról, feliratkozom a Spandora hírlevelére.

  Iratkozzon fel hírlevelünkre