Injekciós ráncfeltöltés - Spandora Esztétikai Központ Budapest

 

Címünk:

Buda Entertainment & Gastro

1036 Budapest, Bécsi út 38-44

B.tox injekciós ránctalanító kezelés

A A b.tox lényege, hogy meggátolja az idegek és az izmok közötti jeleket, így a keyelt izom nem képes mozogni, melynek hatására a mimikai ráncok eltűnnek. A botox képes ellazítani az arcizmokat, így lágyítani az arc vonalait, kisimítani ráncait. Általában a homlokráncok, a szarkalábak kezelésére használják, de kezelhetőek vele más területek, orr, száj környékén előforduló, s akár a nyak ráncai is. 

Alkalmazható már meglévő, mélyebb ráncok kezelése, vagy akár ráncosodás megelőzésére is. A kezelés 25-30 éves korban például megakadályozhatja a későbbi ráncvonalak megerősödését vagy kialakulását is.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a b.tox nem jelent megoldást a napkárosodás által létrejött ráncokra, így ajánlott fényvédő krém használata azok megakadályozására.

Mi történik a kezelés során?

A kezelés első lépése egy személyes konzultáció orvosunkkal, mely során közösen át tudják beszélni az elképzeléseket, aggodalmakat és bármely kizáró tényezőt. Átbeszélésre kerülnek a problémás területek, a kezelés utáni elvárások és a folyamat hosszú távú megtervezése.

A kezelés előtt (igény szerint) fényképet készítünk a kiválasztott területről, hogy összehasonlítható legyen a kezelés utáni eredménnyel. Ezt követően a szakember megtisztítja az arcot és befecskendezi a hatóanyagot a kívánt területbe. A kezelés mindössze körülbelül 5–10 percet vesz igénybe és utána már azonnal végezhetőek a mindennapi tevékenységek. A beavatkozás után esetenként kialakulhat bőrpír vagy véraláfutás, de azok napon belül eltűnnek.

 

Mennyire fájdalmas a beavatkozás?

A b.tox beinjektálása csupán egy tűszúrásnyi kellemetlenség-érzettel jár, és alapvetően egy nagyon gyors és fájdalommentes beavatkozásnak számít. Esetenként előfordulhat véraláfutás, melynek kockázata csökkenthető az alkoholfogyasztás, a halolaj, az E-vitamin kiegészítők és a nem szteroid gyulladáscsökkentők (pl. aszpirin és ibuprofen) használatával.

Mire lehet számítani a gyógyulási idő alatt?

A feltöltés hatalmas előnye a gyógyulási időszak rövidsége és egyszerűsége. A kezelés után azonnal végezhetőek a megszokott tevékenységek, azonban pár irányelv betartása ajánlott annak érdekében, hogy a botulinum toxin ne terjedjen át más területekre.

Ne feküdjön le 4 órán keresztül, hogy a b.tox kötődni tudjon az izomhoz.

Ne eddzen 24 órán keresztül! A testedzés miatt a beinjektált anyag elmozdulhat más területekre vagy növelheti annak a kockázatát, hogy a b.tox távozzon az injekciós zónából.

Ne dörzsölje a megkezelt területet! Legalább négy órán keresztül kerülje a nyomás gyakorlását a kezelt területekre, mivel annak hatására szintén elmozdulhat a beinjektált anyag.

Összegezve azt javasoljuk,hogy gyengéden bánjon a bőrével a kezelés után, kerüljön bármi olyan tevékenységet, amely azt kockáztatná, hogy a botox elmozduljon. Például kerülje a szoros sapka viselését, óvatosan mossa arcát és ne alkalmazzon jégtasakokat, melyeket más beavatkozások után szokványos használni, mert azok is elmozdíthatják a beinjektált anyagot.

Milyen eredmény várható, és meddig tart a kívánt hatás?

A b.tox hatásai nem jelennek meg azonnal, mert a hatóanyagnak az idegsejtek receptoraihoz kell kötődnie. Az eredmény pár napon belül, de legkésőbb két héten belül megjelenik. 

Ezen kívül, mivel az izmok ellazulnak, és nem mozognak a b.tox kezelések hatására, a finomabb ráncok tovább javulnak és a vonalak finomodnak. Amíg a b.tox hatása tart (2-6 hónap), eltűnnek a ráncok, de már az évi egy kezelés is jelentősen csökkentheti a ráncok számát.

Mi a különbség a hialuronos töltőanyagok és az injekciós ránctalanítás között?

Sokan azt gondolják, hogy az injekciós neurontoxinok is, töltőanyagok, de valójában ezek teljesen más módon működnek.A töltőanyagok térfogatot növelnek és volument pótolnak, ezáltal kitöltve a kezelt területet. A neurotoxinok, az izommozgásokért felelős idegeket blokkolják, így megakadályozva az izmok mozgását az adott területen, melynek eredménye képpen az izmok ellazulnak, a bevésődött mélyebb ráncok kisimulnak,az apróbb ráncok eltűnnek valamint, a további ráncok kialakulását megakadályozzák.Az optimális eredmény érdekében gyakran töltőanyagokkal párosítják őket.

A b.tox előnyei

 • A b.tox az egyik leghatékonyabb megoldás az izommozgás által okozott ráncok kisimítására.
 • A kezelés gyors, akár 5 perc alatt is elvégezhető
 • A beavatkozás fájdalommentes
 • A mindennapi tevékenységeket nem akadályozza meg

Hátrányai

 • A b.tox hatása nem végleges, 3-4 havonta ajánlott visszatérni kezelésekre
 • Kockázatos lehet, ha a kezelést tapasztalatlan szakember végzi
 • Terhesség, szoptatás és gyermekvállalás esetén nem ajánlott a kezelés
 • A beavatkozás után véraláfutás keletkezhet

Eredmény

 • A ráncok kisimulnak
 • A bőr izommozgás általi öregedése lassul
 • Lágyulnak az arc vonalai

A kezelésről

 • Időtartam: akár 5-10 perc
 • Az eljárás szinte teljesen fájdalommentes
 • Eredmény: pár napon belül
 • Ár: 65.000 Ft-tól

Kapcsolatfelvétel

Kérjen ingyenes visszahívást és mi 1 munkanapon belül felvesszük Önnel a kapcsolatot tájékoztatás vagy időpont-egyeztetés céljából.

  Szeretnék értesülni a kedvezményes ajánlatokról, feliratkozom a Spandora hírlevelére.

  Iratkozzon fel hírlevelünkre