Ezeket jó ha tudod a hialuronsavról és a kezelésekről! - Spandora Esztétikai Központ Budapest

 

Címünk:

Buda Entertainment & Gastro

1036 Budapest, Bécsi út 38-44

Ezeket jó ha tudod a
hialuronsavrólés a kezelésekről!

Mutatjuk mire figyelj!

A hialuronsav egy poliszacharid molekula, mely a szervekben és szövetekben különféle mennyiségben található meg. Az életkor előrehaladtával szervezetünk hialuronsav termelése csökken, 40 éves korunkra már csak fele annyit állít elő, mint fiatalabb éveinkben.

  • 56%-a a bőrben,
  • 35%-a az izmokban és a csontokban,
  • 9%-a az ízületi folyadékokban, valamint a sejtek közötti állományban található.

Különlegessége és egyben hasznossága abban rejlik, hogy saját súlyának akár az ezerszeresét is képes vízben megkötni. Ennek köszönhetően az orvostudomány (reumatológia, ortopédia, sportorvoslás) és a szépségipar is régóta alkalmazza. Az ízületekben, izmokban kenőanyagként funkcionál, a bőrt pedig feltölti, fiatalon tartja.

Milyen területeken alkalmazzuk legtöbbet ezt a anyagot?

Nasolabiális redő: Az orr és szájzug közötti redő, ami az idő előrehaladtával egyre inkább elmélyül és bevésődik, sokaknak genetikailag adott. Az egyik leggyakrabban kezelt terület.

Szem alatti karikák korrekciója: A karikás, táskás szem nem csak a korral járó gyakori probléma, már egészen fiatal korban is előfordulhat. Habár optikailag sminkeléssel, korrektorral jól elfedhetők, a hialuronsavas feltöltéssel akár egy évre is megszabadulhatunk a zavaró esztétikai problémától.

Szupermodell look: Borotvaéles járomcsontok – modellek, világsztárok fémjelei világszerte, de sokunk számára sajnos ez nem adatik magától. A Supermodel Look tökéletes kezelés az arc kontúrozására, és hangsúlyosabb megjelenést biztosít.

Dohányzó ráncok: függőleges vonalak a felső ajak felett (periorális ráncok) A legtöbb személy tudatában van annak, hogy a korban való előrehaladással együtt finom ráncok kezdenek jelentkezni, a bőr természetes kollagén-tartalmának elvesztése miatt. Másik ok a repetitív mozgás. A teljes arc, de főként a száj környéke a nap folyamán nagyon sokat mozog, míg eszünk, beszélünk vagy egyesek dohányoznak.

Marionett vonalak: a száj sarkából az áll felé futó ráncok. Olyan függőleges irányú ráncok, amelyek a száj sarkában keletkeznek. Bizonyos mértékig szomorú tekintetet kölcsönöznek az egyénnek. Az ajkak “sarkát” – a felső ajkak az alsókkal találkozását – ajakzugnak nevezzük.

Homlokráncok: vízszintes vonalak a homlokon. Hamarabb ráncosodik, aki stresszel vagy sokat napozik. Ismert, hogy a stressz is okozhat ráncosodást, így akinek a homloka gyűröttebb, lehet akár szorongó, depressziós is. Emellett nem szabad elfelejteni, hogy a bőr idő előtt kezdhet ráncosodni, ha nem hidratáljunk eleget – nemcsak kívülről, hanem belülről is.Ugyanaz, mint az elsőnél, a szemöldök ráncolásnál.

Nyaki ráncok és dekoltázs: Léteznek már a nyak és dekoltázs felületes ráncaiba adható hyaluronsavas töltőanyagok, melyek gyönyörűen kisimítják a vékony megtört bőrt . A pigmentfoltokat lézerrel, fagyasztással és kémiai hámlasztással is eltávolíthatjuk.

A kezelés kétségtelen előnye, hogy hatása azonnal látványossá válik, de a teljes végeredmény kialakulása nagyjából két hét múlva várható, és hatása akár egy évig is megmaradhat. Ám tartóssága függ a páciens életkorától, életmódjától, bőrének szerkezetétől és a kezelt területtől. A befecskendezett hyaluronsavat fokozatosan bontja le a szervezet, de a feltöltés többször ismételhető.

A hyaluronsavas ráncfeltöltés az orvos-esztétika egyik leggyakoribb és legkíméletesebb beavatkozásainak egyike, melynek hatására a ráncok eltűnnek és az arc megfiatalodik. Bőre rugalmasabb, simább, élettel telibb lesz.

A kezelés kissé kellemetlen lehet, de nem fájdalmas, hiszen egy nagyon vékony tűvel dolgozik az orvos.

A kezelés mindössze néhány percet vesz igénybe, az eredményét pedig hosszan élvezheti a páciens!

A ráncokon túl még sokan vágynak szépen ívelt, dús ajkakra, de sajnos az idő előrehaladtával a szánk körül és az ajkainkon is elindulnak az öregedési folyamatok, megjelennek a ráncok, sőt, az ajkak el is vékonyodhatnak.

Erre is van megoldás, a hyaluronsavas ajakfeltöltés.

A beavatkozással az ajkak kontúrjának hangsúlyozása, a volumenének növelése, vagy az esetleges aszimmetriák megszüntetése a cél; az ajkak dúsabbá, érzékibbé válnak, kifejezőbbé, barátságosabbá válik a teljes arc. Gyors, fájdalommentes és biztonságos a feltöltés, az eredmény 9-12 hapig is tarthat.

A beavatkozások utáni időszakban duzzanatra számíthatunk, mely 12-48 órán belül elmúlik. Amíg a duzzanat és a bőrpír tart, a kezelt területet óvni kell az erős hőhatástól és napsugárzástól. (leégés, szolárium, extrém hideg…)

Mire figyelj amikor plasztikai sebészt választasz?

Manapság egyre többen keresnek és találnak plasztikai sebészt az interneten keresztül:
  • Akinek tapasztalatáról, ismereteiről sokat mond, hogy milyen részletesen és alaposan informálja olvasóit egy-egy általa végzett beavatkozásról, illetve milyen minőségű a fotógaléria.
  • A páciensek előtte-után képei önmagukért beszélnek.
  • Ha valakinek szimpatikus az adott orvos/klinika weboldalon keresztüli bemutatkozása, akkor érdemes személyes konzultációra bejelentkezni.
Mivel Magyarországon számtalan olyan esettel találkoztunk már, hogy engedélyek nélkül végeznek esztétikai beavatkozásokat olcsóbban, aminek a végén mindig a páciens issza meg a levét, mert végül mindig drágább lesz, vagy tartós maradandó nyoma is marad az arcodon, ezért ezekre mindenképpen figyelj oda, mert ha ezek rendben vannak, akkor biztosan megbízható helyen jársz és jól fog sikerülni a beavatkozás: Ha már kiválasztottuk kihez megyünk konzultációra, javasolt, hogy bátran mérjük fel:
  • Hogy az orvos rendelkezik-e a szükséges szakképzettséggel -Magyarországon az Országos Szakképesítő Bizottság által hitelesített plasztikai sebész vagy bőrgyógyász szakorvosi diplomával, itt ellenőrizheted magad is https://kereso.enkk.hu/
  • gyakorlattal,
  • szakasszisztenciával,
  • mennyire tapasztalt az adott eljárás alkalmazásában.
Az orvosi felelősségbiztosítás kötelező minden praxis számára. Az esztétikai-plasztikai sebészeti tevékenységet végző szakorvosnak különleges biztosítással kell rendelkeznie, mert csak ez vonatkozik a szépség sebészeti, esztétikai sebészeti ellátásra, más biztosítás erre nem alkalmas. Nálunk mindig a minőség az első, és ezt a gondolatot alkalmazzuk mind kezeléseink és termékeink kapcsán is.

Ingyenes arcdiagnosztikai vizsgálat

Minden egyes vendégünk díjmentesen részt vesz egy arcdiagnosztikai vizsgálaton. Ez a vizsgálat egy számítógépes eszköz segítségével történik, teljesen fájdalommentes, non-invazív eljárás. Ez a bőranalízis megmutatja, hogy pontosan milyen állapotban van a vendég arcbőre, hogy a napsugárzás, szolárium, stressz, dohányzás, illetve az egyéb káros környezeti hatások hogyan befolyásolták arcbőrének kondícióját, és az hogyan reagált ezekre a behatásokra.

Iratkozzon fel hírlevelünkre