Szem alatti karikák kialakulása

 

Címünk:

Buda Entertainment & Gastro

1036 Budapest, Bécsi út 38-44

A szem alatti karikák kialakulása sok ember számára esztétikai problémát jelent, mivel fáradtnak és idősebbnek mutathatják az arcot. De mitől alakulnak ki ezek a sötét karikák, és mit tehetünk a kezelésük érdekében?

A szem alatti karikák kialakulása

1. Genetikai hajlam

A genetika jelentős szerepet játszik a szem alatti karikák megjelenésében. Ha a családban előfordult már sötét karika, nagyobb eséllyel tapasztalhatod te is. A bőr vékonysága és az alatta lévő vérerek láthatósága örökölhető, ami fokozza a sötét árnyalatok megjelenését.

2. Alváshiány és stressz

A fáradtság és az alváshiány a leggyakoribb okok között szerepelnek a szem alatti karikák kialakulásában. Amikor nem pihensz eleget, a bőr sápadtabb lesz, így a vérerek jobban láthatóvá válnak. A stressz fokozza a kortizol szintet, ami vízvisszatartáshoz és puffadtsághoz vezet.

3. Öregedés

Az idő múlásával a bőr természetes kollagén- és elasztin termelése csökken. Ez a bőr rugalmasságának csökkenéséhez vezet, ami mélyebb árnyékokat és sötét karikákat eredményez. Az életkor előrehaladtával a zsírszövet is elvékonyodik, ami tovább fokozza a probléma súlyosságát.

4. Dehidratáció

A nem megfelelő folyadékbevitel és a dehidratáció is hozzájárul a szem alatti karikák megjelenéséhez. A bőr szárazzá válik, ami előtérbe helyezi a sötét árnyalatokat. Az egészségtelen életmód, például a túlzott alkohol- vagy koffeinbevitel, szintén negatívan hat a bőr állapotára.

5. Allergiák

Az allergiás reakciók és az orrdugulás a szem alatti karikák kialakulását is okozhatják. Ezek az állapotok az erek duzzadását és a szem körüli bőr sötétebbé válását eredményezhetik.

Hatékony megoldások a szem alatti karikák kezelésére

A Spandora Esztétikai Központ modern megoldásokat kínál a szem alatti karikák és puffadás kezelésére.

Eye Lifting

Az Eye Lifting kezelés ultrahang technológiát alkalmaz, amely mélyen behatol a bőrbe, serkentve a kollagéntermelést. Ez a fájdalommentes eljárás azonnali javulást biztosít a szemkörnyék megjelenésében, csökkentve a puffadtságot és a sötét karikákat.

Előnyök:

  • Gyors és látható eredmények
  • Fájdalommentes, nincs gyógyulási idő
  • Hidratálja és feszesíti a bőrt

2. Peptid alapú kezelés

A Peptid ránctalanító kezelés stimulálja a bőr megújulását a speciális peptid formulák segítségével. Ez a kezelés hatékonyan csökkenti a ráncokat és a sötét karikákat, fiatalosabb megjelenést biztosítva a szemkörnyéknek.

Előnyök:

  • Tartós eredmények
  • Ráncok és puffadtság csökkentése
  • Hidratált bőr

Válaszd a megfelelő kezelést!

Mind az Eye Lifting, mind a Peptid alapú kezelés kiváló megoldást nyújt a szem alatti karikák és puffadtság kezelésére. Látogass el a Spandora Esztétikai Központba, ahol szakértőink segítenek visszanyerni a fiatalos és ragyogó tekinteted!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre