Ajakfeltöltés - Spandora Esztétikai Központ Budapest

 

Címünk:

Buda Entertainment & Gastro

1036 Budapest, Bécsi út 38-44

Ajakfeltöltés

Ajakfeltöltésnek  nevezünk minden olyan eljárást, amely által teltebb, dúsabb vagy formásabb ajkakat érhetünk el. Ajkainkban idővel az elasztin, kollagén és hyaluronsav mennyisége csökken. Fiatalabb
korban is igény lehet az ajkak dúsítására, vagy az asszimetrikus ajkak, ívek, ráncok korrigálására. A hyaluronsavas töltőanyagot vékony tűvel juttatjuk az ajkakba. Az ajakfeltöltés eredménye rögtön látható, a valódi végeredmény kb. 2 hét múlva érzékelhető. A beavatkozás hatása 1 évig is eltarthat.

Ajakfeltöltésre mindenképpen a természetesen is előforduló, felszívódó anyagot, mint például a hialuronsavat ajánljuk,  melynek hatása 6-12 hónap egyéntől függően. A hialuronsav egy természetes anyag, amely alapvetően megtalálható az emberi testben, és hidrofil anyag, tehát a testünkben található nedvességhez kötődik, és lebomlása közben a molekulák még több vizet kötnek meg, így többszöri alkalmazása után ugyanazt a térfogatot érhetjük el kevesebb hialuronsav használatával.

Az ajaktöltésnek 2 formája létezik, az egyik a kontúrozás, a másik a volumenpótlás. A konturozást azoknál alkalmazzák, akik az ajkaik formáját kivánják kihangsúlyozni, esetleg a formájukon változtatni, a volumenpótlás pedig azoknál, akik dúsabb ajkakat szeretnének. Természetesen ez a 2 technika kombinálható és együttesen is alkalmazható.

Központunkban nem alkalmazunk szilikoninjekciókat, mivel azok kockázatos beavatkozásnak minősülnek és nem rendelkeznek FDA-tanúsítvánnyal. A szilikon töltőanyagok képesek vándorolni a szervezetben, ezáltal csomósodást, dudorokat okozhatnak. 2017-ben az FDA figyelmeztetést adott ki az injektálható szilikon kozmetikai felhasználása ellen.

A hyaluronsavas ajakfeltöltés előnyei

 • A szájfeltöltés átmeneti. Abban az esetben, ha nem vagy elégedett a kapott eredménnyel, néhány hónap elteltével felszívódik az ajakból a töltőanyag.
 • Ha hialuronsav bázisú töltőanyagot kaptál, és szeretnéd azonnal eltávolítani, akkor ezt hialurondiázzal megteheti az orvosod.
 • A kezelés után azonnal szembesülsz az eredménnyel.
 • Az ajaknöveléssel a vékony ajkakat tetszés szerint, határok nélkül bármekkorára lehet növelni.
 • Esztétikai szempontból az arcodat szimmetrikusabbá teheted az ajaknöveléssel.
 • Minden szájfeltöltés helyi érzéstelenítéssel történik, ezért a kezelés után nem kell bent maradnod a kórházban.
 • Fokozatosan végezhető, illetve ha látványosabb eredményt szeretnél elérni, az néhány alkalom alatt megvalósítható.
 • Minden injekció csak néhány percet vesz igénybe, a teljes eljárás körülbelül 20-40 perc, kivéve, ha egyidejűleg más kezeléseket is igénybe veszel.

A szájfeltöltés előtt

Kezelésed előtt egy-két héttel kerüld az alkoholt, az aszpirint, az egyes étrend-kiegészítőket (nagy dózisú E-vitamin, ginkgo biloba és fokhagyma) és vérhígító gyógyszereket, hogy minimalizáld a véraláfutásokat. A fájdalom és a duzzanat csökkentésére fekete nadálytő vagy árnika krémet használhatsz.

A szájfeltöltés menete

Először egy konzultáción kell részt venned. Az orvosoddal megbeszélitek, melyik eljárás javasolt annak függvényében, hogy milyen hatást szeretnél elérni. Végül megbeszélitek, hogy mindez mennyibe kerül majd.

Javasolt a beavatkozás előtti héten kerülni az alkoholt és a vérhígítót.

Ezt a típusú beavatkozást orvosi rendelőben, helyi érzéstelenítővel végzik. Elzsibbasztják az ajkadat, majd vékony tűvel beinjektálják a töltőanyagot. Legtöbb esetben közvetlenül az ajak vonalába töltik, majd belemasszírozzák az anyagot az ajkakba. Ha túl sokat töltenek az ajak belsejébe, akkor az ajkak leginkább virslire hasonlítanak, és egyáltalán nem tűnnek természetesnek. A beavatkozás fájdalommentes, enyhe csípést érezhetsz a szúráskor.

Olyan pácienseknél, akik először mennek ajakfeltöltésre, néhány orvos azt a módszert választja, hogy csak a kívánt mennyiség egy részét tölti az ajkakba, majd néhány nappal később visszahívja a pácienst, és beinjektálja a maradék töltőanyagot is. A töltőanyagok egy része, például a Juvederm magához vonzza a vizet a sejtekből, így az ajkak nagyobbnak tűnnek az első 48 órában. Néhány nap múlva fogod látni a végeredményt, és ekkor eldöntheted, hogy szeretnél-e több töltőanyagot.

Mennyi anyag szükséges a hyaluronos ajakfeltöltéshez?

Erre nem lehet pontosan válaszolni, hiszen ez nagyon sok mindentől függ. Minden egyes ajakfeltöltést nálunk egy orvosi konzultáció előz meg, ahol a vendég személyesen átbeszéli az orvossal a kívánt eredményt, a kezelés menetét, figyelembe véve az ajkak anatómiai adottságait, esztétikáját, az arc arányait, illetve az esetleges aszimmetriát is. Ezután kiválasztásra kerül a legoptimálisabb hialuronsav, illetve a töltési technika. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a legszebb eredmény érdekében az első alkalommal nem szoktunk 1ml-nél több töltőanyagot alkalmazni, ha a kívánt hatás elérése érdekében ez mégis szükséges lenne, akkor egy következő időpontot szoktunk javasolni, ahol folytatjuk a töltést.
Hialuronsavas_ajakfeltöltés_Spandora_ Esztétikai_ Központ

Milyen eredmény várható és meddig tart a kívánt hatás?

 • Az szájfeltöltés eredménye azonnal látható lesz.
 • A hyaluronsavas ajakfeltöltés utáni duzzanat gyakran előfordulhat, azonban ez pár nap alatt elmúlik.
 • A hialuronsavas ajakfeltöltés 4-10 hónapig látszódik. A felszívódás mértékét azonban befolyásolja az anyagcsere gyorsasága is. Emellett az ajkak mozgása is hatással van a felszívódás gyorsaságára. A telt ajkak megőrzése érdekében sokan négy-hat havonta járnak töltésre. Ilyenkor valamennyi töltőanyag marad az ajkakban, ezért nem kell ugyanannyit töltetni, mint első alkalommal.

Ajakfeltöltés előtte-utána

Russian lips ajakfeltöltés

A Russian lips, azaz az “orosz szájfeltöltés” jelenleg az egyik legfelkapottabb kezelés az orvos-esztétika világában. A Russian lips technika segítségével az orosz kultúrából eredő matrjoska babákéhoz hasonló, kontúros szív alakú formát lehet elérni, kihangsúlyozva a középső részt, innen ered a technika elnevezése. A “Russian lips” sajátossága, hogy elsősorban nem telít, hanem megemeli a felső ajkakat, a kupidó íveket lehet vele hangsúlyozni, igazán vonzó és szexi végeredménnyel. A hyaluronsavat az ajkak belső részétől kifelé haladva injektálják az ajkak legfelső rétegeibe, nem pedig az izomba, így az ajkak megemelkednek és enyhén kinyílnak. A kezelésnek köszönhetően kevesebb anyagra van szükség, mint a hagyományos eljárásnál, és az eredmény is tartósabb, hiszen a hyaluronsav nem az izomba kerül, így nem szívódik fel túl gyorsan az izommozgás hatására.

Ez az esztétikai eljárás azoknak a hölgyeknek ajánlott, akik olyan különleges, vonzó és dús ajkat szeretnének, ami eltér a már megszokott ajakformájuktól.

A hyaluronsavas Ajakfeltöltésről

 • Az injekció beadása gyors, szinte fájdalommentes és biztonságos.
 • Nem invazív, ezért minimális gyógyulási időt igényel.
 • Csupán enyhe duzzanat és esetenként kisebb zúzódások jelentkezhetnek pár napig.
 • A hialuronsav megegyezik a testünkben termelődővel, így az idővel természetesebben oldódik, mint más összetevőjű anyagok.

Eredmény

 • Dús, telt ajkak
 • Hidratált ajkak
 • Precíz ajakformálás
 • Szimmetrikus ajkak

A kezelésről

 • Időtartam: 20-40 perc
 • Az eljárás szinte teljesen fájdalommentes
 • Eredmény: azonnal látható, de a kívánt hatás pár nap múlva lesz végleges
 • Használt anyagok: Juvéderm, Teosyal RHA Kiss

Ár

100 000 Ft-tól

A szájfeltöltés árak a felhasznált hialuronsav márkájától és mennyiségétől változhat.

"Az ember testi, lelki egészsége
a legnagyobb érték!

Ezért a felhatalmazás a megjelenésünk orvosi beavatkozással történő változtatására különös megtiszteltetés a plasztikai sebész számára. Így ezt a munkát csak alázattal, empátiával, lelkiismeretes felkészültséggel lehet végezni.”

Dr. Rácz András

sebész és plasztikai sebész szakorvos.

2007-ben általános orvosi diplomát szerzett a Szegedi Orvostudományi Egyetemen. A Sebészeti Műtéttani Intézetben demonstrátori munkát, illetve tudományos tevékenységet folytatott, rendszeresen tartott előadásokat.

2007-2009 Szegedi Sebészeti Klinikán végezte a rezidensképzést.

2009-2018 Kecskeméti Megyei Kórház általános sebészeti osztályán dolgozott. Éveken keresztül végzett emlősebészeti, laparoszkópos, illetve nyitott hasi műtéti tevékenységet. Intenzív betekintést nyert különböző szakterületekhez tartozó operációkba, illetve aktívan részt vett érsebészeti, mellkassebészeti műtétekben. Lehetősége nyílt operatőrként is szerepelni ezen szubspecialitásokban.

2013-ban általános sebészeti szakvizsgát tett kiválóan megfelelt eredménnyel.

2016-ban felvételt nyert az égés-és plasztikai sebészeti szakképzésre.

2018-tól a Dél-Pesti Centrumkórház Égés-és Plasztikai Sebészeti Osztályon dolgozik.

2020-ban tett Égés-és plasztikai sebészeti szakvizsgát.

Rendszeresen részt vesz országos és nemzetközi konferenciákon, hazai kongresszusokon, egyetemi szemináriumokon tartott előadásokon, ahol frissíti és fejleszti szakmai tudását.

Időpontkérés

Kérjen ingyenes visszahívást és mi 1 munkanapon belül felvesszük Önnel a kapcsolatot tájékoztatás vagy időpont-egyeztetés céljából.

  Szeretnék értesülni a kedvezményes ajánlatokról, feliratkozom a Spandora hírlevelére.

  Iratkozzon fel hírlevelünkre