5 Gyakori Tévhit A B.toxról - Spandora Esztétikai Központ Budapest

 

Címünk:

Buda Entertainment & Gastro

1036 Budapest, Bécsi út 38-44

5 tévhit a botoxról

5 Gyakori Tévhit A B.toxról

/ Olvasási idő kb. 3,5 perc /

A b.tox a legnépszerűbb esztétikai kezelési módszer ha a ráncok megjelenésének csökkentése a cél, de nem szeretnénk kés alá feküdni. A több évtizede létező beavatkozásról mindenki hallhatott már, de sokan mégsem ismerik igazán a b.tox valódi természetét.

Az eljárás során egy kevés – a természetben is megtalálható anyagot, botulinum toxint tartalmazó injekciót fecskendeznek a ráncok kialakulásában szerepet játszó mimikai izmokba. A toxin gátolja az idegvégződések és az izmok közötti inger átvételt, ezzel ellazítva az izmokat, ami végül megakadályozza a ráncok képződését. A b.tox rendkívül biztonságos, mégis rengeteg olyan tévhit terjed a köztudatban, ami könnyen elbátortalaníthat. Cikkünkben ezeket a mítoszokat kívánjuk lerombolni, hogy semmi ne álljon közéd és a fiatalos arcbőr közé.

A b.tox természetellenes, “fagyott” hatást kelt

A “megfagyott” arc, avagy a b.tox kezelés után jelentkező arcmimika hiánya valójában a botulinum toxin túladagolásának a következménye. Ha a beavatkozást megfelelő szakember végzi, tudni fogja mi az a mennyiség ami hatásos a ráncok ellen, de mégis megóvja az arc természetességét.

A b.tox hatása végleges

Bármennyire is ideális lenne, a b.tox kezeléssel elért eredmény sajnos nem végleges. A botulinum toxin hatása egy idő után elmúlik, újra teret adva az izmok összehúzódásának és ezáltal a ráncok képződésének. A tévhittel ellentétben a ráncok nem mélyülnek miután kimegy a toxin hatása, sőt, kezelésről-kezelésre javul a megjelenésük. A fiatalos, ránc nélküli megjelenés tehát 4-6 hónapig tart, ám a kezelés folyamatos ismétlésével az eredmény tartóssága kitolható.

A b.tox kezelés veszélyes és fájdalmas

A b.tox a legtöbb esetben egy gyors és egyszerű beavatkozás, különösebb kockázatok nélkül. A kezelés helyi érzéstelenítés mellett történik, a legvékonyabb orvosi tűvel, melynek szúrása csupán egy kevés kellemetlenséggel jár. A kezelés után a kezelt területen enyhe feszítő érzés, duzzanat jelentkezhet, ami 1-2 nap alatt magától elmúlik.

A b.toxot csak ráncok ellen használják

A b.tox izomlazító hatásának köszönhetően nem csak esztétikai, hanem rengeteg egészségügyi problémára is megoldást jelenthet. Segít a túlzott izzadás csökkentésében, enyhíti az izomgörcsöket de megelőzheti akár a migrénes fejfájást is.

A b.tox csak a ráncok megjelenése után hatásos

A tévhittel ellentétben a b.tox nem, csak hogy hatásos, valójában sokkal jobb eredményeket is hoz, ha azt még a ráncok megjelenése előtt alkalmazzuk. A nem kívánt ráncokat egyszerűbb megelőzni, mint utólag kezelni kezelni, éppen ezért fontos minél előbb gondolni a prevencióra.

Ha érdekesnek találtad cikkünket oszd meg másokkal is, ha pedig több információt szeretnél kezeléseinkkel kapcsolatban, kattints ide!

Nicole

Iratkozzon fel hírlevelünkre