Ezért száraz az arcbőröd ősszel - Mutatjuk mit tehetsz ellene! - Spandora Esztétikai Központ Budapest

 

Címünk:

Buda Entertainment & Gastro

1036 Budapest, Bécsi út 38-44

skin booster arcesztétikai kezelés, hialuronsav

Ezért száraz az arcbőröd ősszel – Mutatjuk mit tehetsz ellene!

/ Olvasási idő kb. 2,5 perc /

A hosszan tartó nyári hónapok szélsőséges időjárása különösen megterhelő bőrünk számára és az sem segít, hogy nyaralás közben könnyen elhanyagoljuk szokásos bőrápolási rutinunkat. A leggyakoribb problémák közé tartozik a bőrszárazság, ami nagy mértékben károsítja bőrünk általános állapotát. A szárazságtól persze nem csak nyáron kell tartanunk, hiszen évszaktól függően más-más okok miatt veszíthetjük el bőrünk nedvességtartalmát.

Mi okozza a nyári bőrszárazságot?

A nyár legjobb része a meleg napsütés, amit érdemes kihasználni, hiszen rengeteg egészségre hasznos tulajdonsággal bír. Ez persze nem azt jelenti, hogy napfürdőzés közben nem kell védelmeznünk bőrünket. A káros UV sugarak elszívják a bőr nedvességét, ezzel szárazságot okozva. Ha bőrünk nedvességtartalma fogy, természetes védekező képessége is csökken így könnyebben égünk le, ami hámlás formájában tovább szárítja a bőrt.

Elmenekülni a nap és a meleg elől önmagában nem elég, hiszen ugyanúgy szárazságot okozhat a légkondi vagy a fürdők és úszómedencék vizének klórtartalma is.

Mivel előzzük meg?

Szerencsére nem kell lemondani ezekről a nyári örömökről, hiszen rengeteg módszer van arra, hogy visszaadjuk bőrünk számára a nedvességet és megfelelő hidratáltsággal kezdjünk neki az ősznek.

A naptej megóvja bőrünket a napkárosodástól, miközben segít benntartani a nedvességet. Az igazán jó eredmény érdekében fontos, hogy ne csak kánikulában vagy hosszabb kint tartózkodás esetén használjunk naptejet, hanem mindig. Arcunka magas SPF tartalmú arckrémet használjunk. Ha ennek ellenére is leégnénk, használjunk rendszeresen jó minőségű hidratáló krémet az érintett területeken.

Hosszabb légkondi mellett eltöltött idő esetében érdemes párásítót használni, ami visszaadja a levegő eredeti nedvességtartalmát. Fürdőzés után lehetőleg azonnal mosakodjunk meg szappannal, hogy minél gyorsabban eltávolítsuk bőrünkről az ártalmas klórt, majd használjunk bőséges testápoló krémet. Ha külsőleg mindent megtettünk bőrünk egészsége érdekében, a bőséges vízfogyasztásról se feledkezzünk el.

Hogyan tovább ősszel?

A bőrszárazság veszélyétől nem szabadulunk meg a nyár végével. A hideg hónapokra jellemző szél és hideg tovább száríthatja a nyári élményekben kiszáradt bőrünket. Ha nem szeretnénk, hogy a szárazság visszafordíthatatlan károkat okozzon bőrünk rugalmasságában, érdemes az évszakok között extra figyelemmel hidratálnunk azt.

Ha úgy érzed a nyár neked is megviselte a bőröd de a krémek és maszkok nem adják meg azt a hidratálást amire szükséged lenne, itt az ideje még az ősz beköszönte előtt tenned bőröd egészségéért. Kényeztesd nálunk kiszáradt bőrödet a mélyhidratáló Skin Booster kezelésünkkel és élvezd a feszes bőr élményét!

További részletekért kattints ide: 

Nicole

Iratkozzon fel hírlevelünkre